Már megvalósult remek ötletek....

Az Öné is ide kerülhet :)


Az autó, mint reklámhordozó


Egy osztrák Ügyfelünk úgy döntött, hogy VIP autóparkját egyedi reklámmatricákkal látja el, amivel saját magát és partnereit is tudja reklámozni.

Ehhez kérte a Mi segítségünket.

Megkaptuk a logókat és a méreteket, majd a grafikai szerkesztés után már vágható is volt a fehér vinyl fólia. A felrakás leegyszerűsítése érdekében a kész logókat a hordozón hagytuk, ezzel elkerülve a logók egymáshoz viszonyított elcsúszását.

Íme az eredmény:

   Összhang: bútorok-szőnyegek-függönyök-VÁSZONKÉPEK


Most az egyik legédesebb Barátnőm Gyermekeinek szobáiba készítettünk vászonképeket.

Első körben képeket kellett keresnünk. Megkaptam az instrukciókat (képek hangulatvilágát, tartalmát, szobák színét, függönyök mintáját), majd pár órás keresgélés után (stockfotó partnerünk képadatbázisában; ott mindig megfelelő méretben rendelkezésre állnak a képek és a jogok miatt sem kell aggódnunk, hisz azokat rendezzük) elküldtem egy válogatást.

A képek közül párat sikerült kiválasztani, de azért Barátnőmnek is elküldtem a weboldal címét, hogy nézelődjenek kicsit ( www.alamy.com/hu ). Természetesen, mint Én, Ők is elvesztek a képrengetegben és jobbnál jobb képeket találtak, de végül megszületett a döntés.


    


Átbeszéltük a képek méretét (voltak olyanok, amelyikeket meg kellett vágnunk, a méretarány miatt, illetve mert 3 részre tagolt lett), vászonanyagát, lakkozást (ad egy kis fényt a képnek, illetve sokkal időtálóbb lesz).

  


Majd letöltöttem a képeket és megrendeltem őket nyomdánktól, 4 nap alatt el is készültek.

Mivel Barátnőm Férje külföldön volt, így a képek feltételét felajánlottuk.

Természetesen a Gyerkőcök is segítettek. J

Robi, először kimérte a kép helyét. Majd befúrta a csavarokat (közben Levi, a legnagyobb fiú, porszívózta a lehulló vakolatot).

  

  

Az első képhez igazítva kell feltenni a következőt. Rosszul néz ki, ha nem egy síkban van a tetejük, vagy az aljuk. 

  

Levi szobája után jöhetett Lucáé.

 

Nem mindegy, hogy a képek a szoba falának hosszához mérten vannak középen, az ágyhoz, vagy valami máshoz.

 

Luca, boldogan igazgatta az általa kiválasztott képet, de néha elkel egy kis segítség, hogy egyenesen álljon a kép a falon. J

 

A második képet az első tetejéhez igazítottuk, majd ismét Levi segítségét kértük.

  

   

Mindeközben Molly, a kutyus, jót szundizott a plüssök között.

 

Az utolsó a legkisebb Gyermek szobája, Eneszé.

    

Valamikor kicsit ferde lesz, ilyenkor igazítani kell a befúrt csavarokon.

  

Eneszt, még jobban érdekelte a játék, mint a képek a falon. J


Fél óra elteltével mindenki elégedetten csodálta saját szobáját, hogy mennyire is képes emelni egy szoba hangulatát, otthonosságát 1-2 kép, melyek beleillenek a szoba hangulatába, színvilágába, összképébe.
Térnagyobbítás fotóval

Ismét szeretnénk megosztani egy igazán jó ötletet, melyet egyik ügyfelünknek volt szerencsénk kivitelezni...

Egy kisebb méretű tetőtéri szoba egyik falára ügyfelünk egy hajós képet álmodott meg, mely egyrészt különlegessé, másrészt nagyobb érzetűvé varázsolja a szobát. Ebben az esetben is a kép kiválasztása jelentette a legnagyobb kihívást, de néhány kör után sikerült megtalálni a megfelelőt...
Amint a kép megvolt, pár napon belül már fel is került a falra a tapéta.

A képen látható a végeredmény.Unalmas szekrényből, izgalmas kép

Ismét szeretnénk megosztani egy remek ötletet nyomtatott fólia felhasználására, melyet egyik kedves ügyfelünknek készítettünk.
Ebben az esetben egy beépített szekrény ajtóira került felragasztásra egy, a Földet ábrázoló kép.
Ilyen egyszerű érdekessé tenni egy unalmas szekrényt!

Hangulatosabb illemhelyiségek

Igaz, hogy egy irodaházban a illemhelyiségek sokak számára semmilyen különösebb fontossággal nem bírnak, egyszerűen csak a biológiai szükségletek elvégzésének helyszíne... ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy mindenki szívesebben megy be és jobban érzi magát egy olyan helyiségben, ahol van egy kis kedves, hangulatos dekoráció.

Egy aktuális esetben a dolgot speciálisan kezelt vakkerettel, vízálló vászonnal és természetesen ennek megfelelő festékkel oldottuk meg, hogy az idő múlásával se adódhassanak problémák a magasabb páratartalom miatt.

   Az "új otthon" projekt

Nemrég volt szerencsénk egy nagyon kedves Család segítségére lenni, új otthonukat vászonképekkel és falemezre kasírozott fotókkal dekoráltuk. A képanyag a Mi galériánkból és a családi fényképek közül lettek kiválasztva (a családi képek digitalizálása is része volt a folyamatnak, ezek a képek a lakás különböző részeire képkeretekbe kerültek).

Első lépésként a családdal otthonukban egyeztettünk elképzeléseikről. Majd az üres falakról rögtön fotókat is készítettünk (és elvégeztük a szükséges méréseket), hogy ezeket az elképzeléseket digitális látványterveként később bemutathassuk.

A falak:

    

A tervek: 

(Csak egy része, mert nagyon sok terv készült :) )

        


Az egész folyamat legnehezebb része egyértelműen a végső döntések meghozatala volt, hogy mely képek kerüljenek fel a falakra.

Amint ez megvolt, már csak a gyártás és a felhelyezés maradt.

A végeredmény:

         

Köszönjük a megbízást!

Nagyon sok örömet és boldogságot kívánunk az új otthonhoz :)Plakátfal

Szuper ötlet a filmtörténet klasszikusainak plakátjaiból összeállított faldekor! Biztosan nem vagyok egyedül a hasonló projektekkel: minden idők TOP10-es listáját fejben már sokszor újrarendeztem, időnként beengedve “a nagy öregek” közé valami újdonságot. Ez a dekortapéta ezeknek a klasszikusoknak és a filmkultusznak állít emléket egy 2,63×2,68 méteres falfelületen.


A megrendelőnek a Minden-Képen csapata válogatta össze az egyedileg is megvásárolható, bármilyen formában, méretben nyomtatható plakátokat, amit a csapat nyomdája egy montázs formájában, több verzióban elkészített. A tapéta alapja egy fekete-fehér plakát lett, erre kerültek rá elforgatva a többiek.

Ha megtetszett az ötlet, de tanácstalanok vagytok az egyedi faldekor témáját, méretét, kivitelezését illetően, keressetek minket bátran!

B. Tier Noémi / Kedvenc Otthon


Kép-regény

Az egyedi, személyes dekoráció – pláne, ha nagyon passzol hozzánk vagy arról szól, akinek ajándékozni szeretnénk – mindig különleges eleme a lakásnak. Ha követjük a trendeket, a sokféle grafikus megoldás közül biztosan kiemelkedik a képregény-rajz, ami amellett, hogy erős vizuális elemekkel mesél el egy történetet, kellően játékos, humoros is.

Ebben a projektben egy játszó- és tanulószoba falára készült el egy képregény-rajz, ami a szoba lakóiról szól. A képregény kockák megrajzolására a MOME animáció szakán végzett fiatal grafikust, képregény rajzolót, Lanczinger Mátyást kértük fel, segítségképpen megadva a kockákhoz egy alapsztorit és a “főszereplőkről” készült fotókat.

A sokféle vázlat után elkészült rajz, az alapgondolaton túl, sokféle dekorációra adott lehetőséget. A Minden Képen csapata elkészítette az adott falszakaszra pontosan beméretezett vászonképet a teljes rajzból. Nem kell félni attól, hogy a nyomtatás során elvész/lemarad a képek széléről néhány részlet, hiszen a vakrámázott keret széleinél a visszatükrözés technikáját használjuk, és így teremtjük meg a vizuális egységet.

 

A kép fekete-fehér színezés előtti ceruzaváltozatából “kiemelve” a gyerekek képregényes figurája a szoba más pontján is dekorációs elemmé vált: a teljesen egyszerű, fehér frontú óriás fiókok előlapjára, a grafikával kombinált áttetsző fóliát nyomtattunk, ami felragasztva egy teljesen egyedi játéktárolót eredményezett.

   

Hogy a szülők is kapjanak némi szerepet, a gyerekháló falára egy külön vászonképet terveztünk a grafikus alapokat kiegészítve egy színnel és felirattal:

 

A variációk tárháza végtelen, akár a témát, akár a dekoráció célját és így a kivitelezés módját nézzük. Közeleg a karácsony, érdemes előre gondolkodni, ha meg akarunk lepni valakit egy igazán szép ajándékkal. Készíthetünk montázst saját fotókból, személyes emlékekből, vagy megbízhatunk valakit egy személyes dekoráció elkészítésével, garantáltan miénk lesz a legjobb ajándék az idén! Az ötletek valóra váltásában a Minden Képen segít!

 

Ötlet, styling: B. Tier Noémi, Kedvenc Otthon blog, http://www.kedvencotthon.blogspot.hu

Képregény-rajz: Lanczinger Mátyás, www.meetthefish.blogspot.hu

Kivitelezés, nyomtatás: Minden Képen, http://mindenkepen.hu